IZIS - INŠTITUT ZA PLESNO-GIBALNO TERAPIJO, POMOČ Z UMETNOSTJO, SONARAVNO BIVANJE, IZOBRAŽEVANJE IN SVETOVANJE info@izis.si 00386 30 799 444

AKTUALNO

 

  • Cikel preventivnih delavnic s prvinami plesno-gibalne psihoterapije za odrasle:  RITEM, REGULACIJA, RAVNOVESJE, INTEGRACIJA. Za dobro počutje, celostno blagostanje in osebno rast. Delavnice potekajo v naših  prostorih na naslovu Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6 v Mariboru, občasno tudi v prostorih na Gaju nad Mariborom. NInformacije in prijave tudi na alenka.lin.simonic@izis.si ter  030 799 444.

Vabljeni v prostor, kjer rekreacija pomeni več kot gibanje: pomeni proces, v katerem vsak zase opuščamo preživeto – vse tisto, česar več ne potrebujemo – in s tem ustvarjamo prostor za dotok sveže energije, novih idej in oblikovanje novih poti, ki bolj ustrezajo naši trenutni resničnosti. Prvinsko, avtentično, utelešeno in igrivo.

Skozi raziskovanje različnih ritmov ter gibanja telesa v prostoru skupaj z drugimi ljudmi se v subtilnih procesih uglaševanja razkriva in razvija naše čutenje, doživljanje, mišljenje; naša stališča, orientacija in odnosi. Identiteta se razkriva in razvija kot občutenje samega sebe v povezanosti z drugimi: skozi odkrivanje, zavedanje, spoštovanje in integracijo raznolikosti ter v ravnovesju med stabilnostjo in spremembo, kar je temelj duševnega zdravja. Dodatne informacije in prijave :  alenka.lin.simonic@izis.si   in  030 799 444 .

  •  LOGOTERAPEVTSKA SVETOVALNICA : Svetovanje, razbremenilni pogovori ter druge podporne dejavnosti.  Pokličite 030 799 444.  
  • VZGOJA IN STARŠEVSTVO  –   POTOVANJE  DO LUNE IN NAZAJ: Preventivne  umetnostnoterapevtske in logoterapevtske urice za starše malih in velikih otrok so namenjene odkrivanju in negovanju nevidnih niti, ki  nam pomagajo odkrivati nove razsežnosti starševstva in vzgoje. Oblikovane so za starše in v  podporo staršem, a za razvoj stika starši – otrok. Vključujejo  sprostitvene vaje in tehnike za raziskovanje čuječe pozornosti ter  svetovanje (“želvje modrosti”). Dejavnosti za razvoj samoregulacije in spoprijemanja, ki jih  kot podporo pri uravnavanju in napetosti ter iskanju rešitev za vsakodnevne izzive ponudimo staršem, dopolnimo in nadgradimo s prilagojeno različico za otroke.  Za “piko na i” in popotnico v svet pa še “duhovna iskrica” ali  pozitivna misel dneva,  ki vam pomaga varno krmariti barko vsakega odnosa  skozi viharje  in mimo čeri do naslednjega varnega pristana. Možnost  individualnih srečanj ali vključitev v  skupino (do 5 oseb). 
  • “PRIVEŽI SVOJ VOZ NA KAKŠNO ZVEZDO” : Umetnostnoterapevtske in logoterapevtske urice  namenjene vsem odraslim posameznikom, ki si  želijo “pripeti svoj voz na kakšno zvezdo”.  Katera je tista prava, moja? Vesolje je brezmejno, zvezda ni ena sama, pač pa jih je veliko. Na tej poti in v procesu iskanja  in odkrivanja prave zvezde, v procesu  sledenja lastni resnici, si lahko  med seboj pomagamo. Včasih je vse, kar je potrebno, da se  za nekaj minut ustavim ter ustvarim prostor in čas za tisto, kar me kliče in čaka samo name. Le zakaj to pogosto tako težko naredim? Odpiram tuja pisma, moja pa ostajajo  neprebrana? Kdo mi piše? Kaj me kliče in nagovarja danes? Kakšen je  moj odgovor ?  Pridružite se nam in skupaj bomo prisluhnili tišini, se poglobili v neskončna prostranstva neizrekljivega ter odkrivali darove hvaležnosti. 1x tedensko, 90 min.
  • SKRBIM ZASE – PODPIRAM DRUGE : Učinkovit preventivni program za posameznike, ki delujejo v poklicih pomoči.  Podpora timskemu delu, na način da krepimo in podpiramo vsakega posameznika. Kombinacija skupinskega dela in individualne podpore.
  • INDIVIDUALNA PLESNO-GIBALNA PSIHOTERAPIJA, LOGOTERAPIJA IN SVETOVANJE: Za dodatne informacije, pogovor ali dogovor glede svetovanja, vključitve v preventivne dejavnosti ali psihoterapevtski proces pišite na alenka.lin.simonic@izis.si ali pokličite 030 799 444 

Za več informacij pokličite na 030 799  444 ali pišite na info@izis.si