IZIS - INŠTITUT ZA PLESNO-GIBALNO TERAPIJO, POMOČ Z UMETNOSTJO, SONARAVNO BIVANJE, IZOBRAŽEVANJE IN SVETOVANJE info@izis.si 00386 30 799 444

DRUŽINSKI IN MEDGENERACIJSKI CENTER IZIDINA IZBA

 

Center, ki od 2019 deluje v okviru Inštituta IZIS , je prvotno geografsko  umeščen v zavetje neokrnjene narave v zaledju Maribora –  “GAJ”. Zagotavlja varen in ustvarjalen prostor za izvedbo podpornih, preventivnih in terapevtskih programov in izobraževanj, umetniških in akademskih rezidenc  ter sonaravno in medgeneracijsko usmerjenih projektov, ki podpirajo temeljno poslanstvo zavoda. IZIDINA IZBA podpira in omogoča  mreženje, druženje in  izmenjavo izkušenj.

Z januarjem 2022 smo po treh letih delovanja  odprli smo nov prostor za  ČUJEČE RAZISKOVANJE UMETNOSTI ŽIVLJENJA, v samem središču Maribora:  na naslovu Ulica škoda Maksimiljana Držečnika 6. Ob tem, da je prostor na lokaciji v središču Maribora dobro dostopen ter omogoča kvalitetno izvedbo dejavnosti za skupine in posameznike, pa s tem razširjamo NAŠE TEMELJNO POSLANSTVO. Le to je namreč OBLIKOVANJE PROSTORA, KI NI ZGOLJ FIZIČNI PROSTOR, PAČ PA TUDI PRESEŽNI, SIMBOLNI, ČE HOČETE – METAFIZIČNI, PREDVSEM PA TUDI T.I. “TRANZICIJSKI PROSTOR”,  ki ga vedno znova oblikujemo skupaj z vsemi udeleženci in soustvarjalci naših programov.

PROSTOR SODELOVANJA, IZMENJAVE, IGRE, MEDSEBOJNE PODPORE, ZDRAVLJENJA. PROSTOR, KJER VEDNO ZNOVA USTVARJAMO NOVE SVETOVE. Tudi prostor, o katerem govori Viktor E. Frankl, ko pravi: »Med dražljajem in odzivom je prostor. V tem prostoru se nahaja naša moč, da izberemo svoj odziv. V  našem odzivu ležita naša rast in naša svoboda.«

Vabljene_i torej v naš in vaš prostor za čuječe raziskovanje umetnosti življenja.

AKTUALNO: DRUŽINSKI IGRALNI DAN

       

V Družinskem in medgeneracijskem centru IZIDINA IZBA izvajamo tudi  programe DRUŽINSKI IGRALNI DAN  in sicer  kot:

–  prostočasno-rekreativni program,;

– preventivno-svetovalni program ;

–  terapevtski program DRUŽINSKI IGRALNI DAN.

Za več informacij  nam pišite na e -naslov info@izis.si  ali pokličite  na tel. 030 799 444

  • Omogočamo tudi SOUPORABO IN NAJEM  PROSTOROV za izvedbo dejavnosti, ki so v skladu z vizijo in poslanstvom Inštituta IZIS.

Naslov: Inštitut IZIS –  Družinski in medgeneracijski center IZIDINA IZBA,

Sedež: Gaj nad Mariborom 32a, 2354 Bresternica

Terapevtski prostori: Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6, 2000 Maribor

Kontakt:    izidina.izba@izis.si  , tel : 030 799 444

Izidina izba